بلاگ

ایده های نو برای مسجد

الف : ایده‌ها : 

۱. تلاش برای جذب جوانان و نوجوانانی که به هر علت با مسجد فاصله گرفته‌اند و شاید بعضا در ایام خاص مثل محرم حضور پیدا می‌کنند.

۲. تکریم  و دعوت از همهٔ پیشکسوتان که قبلا با مسجد ارتباط داشته و به دلایلی حضور ندارند و یا فعال نیستند.

۳. برقراری انس و الفت بیشتر بین اعضای امنا وکنار گذاشتن سلایق و حساسیت‌های سیاسی و احیانا کدورت‌ها…

۴. تقویت بسیج و خارج کردن پاس از رکود با دعوت از نخبگان سیاسی و فرهنگی و انقلابی

۵. طرح تقویت و اجرا و کمک به برنامه‌های اعتقادی بیشتر مثل برپایی اقامهٔ یک شبانه‌روز  نماز قضا در هفته( شنبه‌ها)  و اختصاص روز جمعه به بحث مهدویت و روز یکشنبه به بحث احکام و چهارشنبه به تفسیر قرآن که این طرح‌ها از قبل رمضان شروع و با استقبال روبه‌رو گشته است.

۶.تقویت  برنامه‌های عمیق و غیرسطحی مثل حفظ قرآن خواهران به جهت زمینه‌ای که وجود دارد و جذب خانواده‌های آنان به مسجد که با زحمت مربیان و حافظان قرآنی تا پایان آذر تعدادی حافظ کل قرآن( خانم‌های میان سال) و حفظ قرآن، تعدادی نو نهالان دختر همراه با مفاهیم که  بدون هیچ هزینه‌ای برای مسجد و قرآن آموزان به جامعهٔ قرآنی تحویل خواهد شد.

۷. ایجاد یک سامانه  نظرسنجی در خصوص برنامه‌ها ومیزان رضایت آنها و یا موضوع از طریق توزیع  برگهٔ نظرسنجی بین نماز گزاران؛ قطعا این کار به بهبود برنامه‌ها ورفع نواقص کمک کرده و آمار جذب جوانان و نوجوانان را بالا می‌برد.

۸. تقسیم کار بین اعضا و حتی پیشکسوتان  جهت برداشتن فشار کار از دوش هیئت امنا که قطعا آن موقع وظایف محوله به ایشان و دیگر افراد به نحو احسن انجام خواهد شد.

۹.معرفی بانیان  اطعام و دیگر امور مسجد  به دوستان با نفوذ کلام و تاثیرگذار از جمله امنا تا هم تکریم بیشتر انجام گردد و هم در صورت لزوم با آنها صحبت گردد تا به جای هزینه در  بعضی موارد غیر ضرور٬ اعتبارات خود را به برنامه‌های عمیق فرهنگی و اعتقادی صورت دهند.

۱۰. دعوت از سخنرانان اخلاقی٬ انقلابی٬ ارزشی٬ با بصیرت و ولایی در مراسمات که این بایستی از جمله وظایف ائمه جماعات باشد و برای آن تلاش نمایند.

۱۱. پرهیز از اجرای برنامه‌های سطحی و پرداختن صرف به شور٬ بلکه انتخاب برنامه‌های عمیق وکاربردی همراه با شعور و درخور نیاز دینی و اعتقادی و واجبات مردم به خصوص جوانان و بسیجیان.

۱۲.تقویت وکمک به برپایی بهتر نماز صبح و زیارت هر روزهٔ عاشورا مثل برقراری امنیت برای حضور در مسجد در ساعات نیمه شب که با خطرات همراه است٬ خوشبختانه حضور کارکنان کلانتری محله  بیشتر سحرها مقداری امنیت بر قرار کرده ولی باید مثل ماه رمضان که بسیاری از مردم محل در نماز صبح حضور داشتند، بقیه سال هم نمازصبح را در مسجد اقامه کنند.

۱۳. هم‌افزایی و ارتباط بیشتر بین مسجد و مساجد محله٫ سرای محله و استفاده بیشتر از کانون سیمای ساجدین که متعلق به مسجد است در راستای برنامه‌های مسجد

۱۴. کمک و تبلیغ و تقویت مراسمات اثرگذار در زمان‌های خاص مثل دعای ندبه در صبح جمعه‌ها  به جهت اینکه این برنامه در منطقه و محله و مساجد کمتر اجرا می‌شود که مورد استقبال نماز گزاران قرار گرفته و برای بانی شدن صبحانه باید در نوبت بمانند.

۱۵.به کار گرفتن ابزار نوین و الکترونیکی جدید مثل ویدئو  پروژکتور ثابت جهت پخش کلیپ در ایام مختلف و حتی استفاده سخنران از آن در منبرها. + اطلاع رسانی مراسم ها و … در پیام رسان های ایرانی و…

۱۶تقویت زیر ساخت نصب تلویزیون مدار بسته به جهت بهره‌وری بیشتر طبقات دوم سوم از مداحی و سخنرانی و رفع سر و صدا ضروری است.

۱۷برطرف کردن مشکل صوت و تنظیم آن در خور متراژ مسجد و رفع نور در مواقع مختلف.

۱۸.منظم‌تر شدن پخش اذان در سه وعدهٔ نماز بخصوص نماز صبح، باصدای نسبتا ملایم و قابل شنود برای همهٔ اهل محل

۱۹.ارتباط  بیشتر با همه نمازگزاران به خصوص در ایام بیماری و زیارتی آنها و اطلاع از احوال نمازگزاران  بیمار و دیدار از آنها

۲۰- کمک به مشکل اشتغال جوانان مسجد و معرفی به ارگان‌ها البته به صورت مستمر و پی‌گیر تا رفع مشکل آنها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *